Italijanski tip skele

Italijanski sistem skela je široko korišten sistem skela i koristi se za radove na fasadama zgrada. Pruža sigurno radno okruženje, brzo se montira i demontira, lahko se skladišti i savršeno uklapa uz fasade. Ovaj sistem ima mnoge prednosti i jako je rasprostranjen.

Prednosti

Do visine od 100 metara može se sigurno montirati. Brzo se montira i demontira, ne zahtijeva korištenje ručnih alata, štedi vrijeme. Lagana je i lahko se skladišti. Prilikom skladištenja ne zauzima puno prostora, što omogućava uštedu istog.

Kvalitet i sigurnost

Sastavi se rade pomoću robota za zavarivanje pod zaštitnim plinom. Na okvirima skela se koristi poseban osigurač koji je otporan na kidanje, lomljenje i rezanje. Čelična platforma se proizvodi posebnom roll-form mašinom kako bi dobila na čvrstoći. Fiksni dijelovi sistema su toplo pocinčani radi zaštite od korozije. Koriste se certificirane cijevi, profili i limovi koji su prošli mehaničke testove.

Mjesto korištenja

U prostorima građevinskih radova kao što su stambene zgrade, bolnice, stadioni, poslovni i trgovački centri, kao i u projektima restauracije i za popravke u oknima liftova i galerija.

Karakteristike skele

Radni princip sistema se zasniva na postavljanju okvira jedan na drugi kako bi se postiglo podizanje. Svaki modul ima dva horizontalna spojna elementa, od kojih je jedan na nivou struka a drugi na nivou koljena, koji se zaključavaju osiguračima na okviru.

Na svakom spratu se postavljaju dvije čelične podnice kako bi se stvorilo sigurno radno okruženje. Prelaz između spratova se obavlja sigurno pomoću podnica sa stepenicama, bez potrebe za posebnim tornjem stepenica. Sigurnost sistema se dodatno osigurava bočnim ogradama, potporama i elementima za vezu sa zidovima.

Italijanski tip skele je certificirana skela sa kompletnom tehničkom dokumentacijom koju prilažemo kupcu.

Italijanski tip skele prodaja i iznajmljivanje
Certifikati